Eficiență prin tehnologie

Linii complete de spargere nuca si separare miez

Linia standard pentru spargere nuci și separare miez are în componență o mașină de spargere, un separator cu aer, un sistem de transport cu lift, un pre-separator pentru miez, o mașină de separare prin fricțiune a miezului blocat in coajă, o masă pentru inspecție manuală și o mașină de cernere cu vibrație. În final, miezul de nucă va fi sortat pe 3 categorii (jumătăți, sferturi, spărtură).

Capacitatea de lucru a liniei este dată de capacitatea de lucru a mașinii de spart nuci. Dacă în linie este inclusă o mașină de spart model Micro CA1, capacitatea de lucru va fi de maximum 30 Kg/oră. Dacă linia va conține o mașină de spart model Junior CA3, capacitatea de procesare se va situa în intervalul 50 până la 70 kg / oră, în funcție de dimensiunile nucilor. Cu opțiunea variator electronic de turație, este posibilă atingerea unei capacități de lucru de maximum 100 kg / oră.

După spargere, nucile trec spre un separator care extrage cojile care au fost deja detașate de miez. Nucile trec printr-un jet de aer iar cojile sunt separate datorită diferenței de densitate.

Nucile odată sparte (dar încă prinse parțial în coajă) sunt preluate de un lift și transportate către mașina post-spargere de separare prin fricțiune.

Miezul eliberat după spargere va fi separat cu un calibrator montat pe mașina post-spargere, înainte de a intra în dispozitivul de separare prin fricțiune. Astfel, doar miezul blocat în coajă va intra în mașina post-spargere iar miezul detașat va fi redirecționat către masa de inspecție.

Mașina post spargere este echipată cu un dispozitiv cu fricțiune care extrage cojile rămase și eliberează miezul fără a-l deteriora. Cojile rămase sunt suflate într-un coș.

Miezul este direcționat către masa de sortare amplasată după mașina post-spargere, pentru o inspecție manuală. Masa de sortare este echipată cu o protecție din PVC pentru produse alimentare iar miezul este în contact doar cu aceasta protecție.

În final, sita de cernere cu vibrație sortează miezul în jumătăți, sferturi și diverse părți mai mici.

Caracteristici tehnice

 • Spargere fără calibrare
 • Sistem anti-blocare în cazul pătrunderii pietrelor
 • Tensiune de alimentare 380 V
 • Capacitate de lucru: max. 100 kg/oră

CONTACT

Cubic Elements SRL
București, Romania
cubic

ULTIMELE POSTĂRI

 • INDAGRA 2023
  INDAGRA 2023
  Vă invităm la INDAGRA, cel mai mare târg internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și...
  Citește mai mult
 • INDAGRA 2022
  INDAGRA 2022
  Vă invităm să ne vizitați la INDAGRA în standul 168 din Pavilionul B1 din complexul Romexpo București în perioada 26 – 30.10.2022 pentru...
  Citește mai mult