Eficiență prin tehnologie

Decojire, spălare și uscare nuci

Decojire și spălare nuci

Dispozitivele de decojire și spălare realizează deschiderea nucilor verzi și decojirea completă cu ajutorul unui tambur metalic perforat, a unor perii și a unor dispozitive ascuțite. Acestea acționează în interiorul unui al doilea tambur exterior care se rotește acționat de un motor electric, independent de sistemul de acționare al tamburului interior. Nucile sunt spălate cu ajutorul unui jet de apă cu presiune joasă, direcționat atât pe partea interioară a tamburului cât și pe partea exterioară a acestuia. Unele modele realizează și clătirea nucilor la finalul procesului de spălare, folosind un jet de apă cu presiune ridicată. Curățarea nucilor de solul argilos infiltrat în nervuri se realizează cu ajutorul unui set de perii.

Capacitatea de producție a acestor echipamente este între 400 și 500 kg/oră (nuci decojite și spălate).

Spălare nuci

Nucile trebuie spălate astfel încât să se elimine ramurile, pământul, frunzele și cojile despicate. Echipamentele de spălare din gama “L” sunt prevăzute cu bare de oțel ce asigură o spălare eficientă și un randament bun.

Acționare electrică cu un motor de 1.5 kW.

Spălare cu jet de apă poziționat la partea superioară a echipamentului.

Funcționare în mod continuu sau în șarje.

Productivitate spălare nuci între 600 și 2.000 Kg/h.

Trebuie remarcat faptul că această mașină poate fi folosită și pentru cartofi sau alune.

Uscare nuci

După spălare, nucile trebuie să fie uscate înainte de a fi depozitate. Datorită capacității extraordinare de uscare a echipamentelor noastre, în maximum 48 de ore, nucile vor pierde cea mai mare parte a umidității pe care o au și vor fi gata de vânzare.

Uscătorul cu mai multe trepte este alcătuit dintr-un set de compartimente stivuite, cu o deschidere centrală care asigură o funcționare continuă a echipamentului prin trecerea nucilor de sus în jos prin curgere gravitațională.

Acest sistem este unul dintre cele mai economice deoarece folosește aproape în întregime puterea de saturație a aburului și o mare parte a caloriilor furnizate de generator. În plus, uscătorul cu mai multe trepte asigură o uscare eficientă deoarece nucile sunt pre-uscate în treapta superioară iar uscarea este definitivată în etajul inferior, ceea ce permite utilizarea aerului cu o temperatură mai ridicată (30-35 °C).

Uscătorul poate fi cu ușurință adaptat nevoilor dumneavoastră de uscare deoarece capacitatea acestuia poate fi ușor crescută prin adăugarea unor trepte suplimentare.

CONTACT

Cubic Elements SRL
București, Romania
cubic

ULTIMELE POSTĂRI

 • INDAGRA 2023
  INDAGRA 2023
  Vă invităm la INDAGRA, cel mai mare târg internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și...
  Citește mai mult
 • INDAGRA 2022
  INDAGRA 2022
  Vă invităm să ne vizitați la INDAGRA în standul 168 din Pavilionul B1 din complexul Romexpo București în perioada 26 – 30.10.2022 pentru...
  Citește mai mult